Tue. May 26th, 2020

Släng inte ut de gamla kläderna!!

2 min read

H&M
Denim Re-Born-sortimentet innehåller sex stycken för kvinnor (tre jeanstilar, en flare-ben denim overall, denim jumpsuit och en denimjacka), fem för män (inklusive två jeanstilar, en zip-up denimjacka och en svettbyxa) silhuett i belagd denim) och en handfull barnföremål (inklusive en helt förtjusande zip-front huva med djuröron). Kläderna ser inte annorlunda ut än företagets standardutbud och inte heller prisklassen ($ 39.99 till $ 59.99 för herrar och kvinnor, $ 17.99 till $ 29.99 för barnkläder).H&M

Lanseringen av Denim Re-Born-kollektionen var nästa logiska steg för företaget, som har ett uttalat mål att helt “stänga slingan” i klädtillverkningsprocessen. (Ett hinder är att hitta ett sätt att öka återvinningsfiberinnehållet i nya plagg utan att påverka kvaliteten.)

H&M kan ha varit en tidig pionjär när det gäller att undvika deponier och repatriera incitamentsprogram, men i dag är det långt ifrån det enda varumärket som försöker kompensera miljöpåverkan och tillgodose en allt miljömedveten kund på samma gång. Nedan följer en kort lista över några av de varumärken som försöker hålla kasserade dudor ur dumpningen medan du börjar pumpa för nya inköp samtidigt.

I april tillkännagav American Eagle Outfitters sitt eget loop-stängande (eller åtminstone krympande) program, som förvandlar kasserat denim till byggnadsisolering för användning i byggprojekt av Make it Right, den husbyggnadsinsats som grundades av Brad Pitt i efterdyningarna av Orkanen Katrina.

Företaget har samlat in och återvinner kläder och skor sedan januari 2014, men tack vare det nya programmet får alla kunder som tar med någon form av denim från alla märken till en av sina 832 butiker i Nordamerika 20% rabatt på ett nytt par av jeans. I: CO (samma företag som arbetar med H&M) gör återanvändnings- / upcykel- / återvinningssortering och skickar alla obearbetbara denim som ska strimlas och förvandlas till UltraTouch Denim Insulation. Detta i sin tur används av Make It Right-folket när de arbetar för att bygga hållbara och prisvärda hus för samhällen i behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *